KabelkrantNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Minister Slob overhandigt eerste sneltests Zwolse basisschool

Zwolle – Minister Arie Slob overhandigde maandag de eerste sneltesten aan Basisschool IKC De Wieden in Zwolle. Door de testen kunnen besmettingen sneller worden opgespoord en uitbraken zoveel mogelijk worden voorkomen binnen het primair onderwijs. Slob: “Dit is een aanvulling op de al geldende maatregelen; binnen twee weken zijn alle scholen voorzien van zelftesten voor ongeveer twee weken.” Uiteindelijk gaat het om een totaal van 14 miljoen zelftesten tot aan de zomervakantie.

Volgens Martine van Metelen, directeur IKC De Wieden, geeft het testen een gevoel van veiligheid: “Ik denk dat het heel fijn is om als docent twee keer per week te kunnen testen. Je hebt toch veel contact met leerlingen, het is geruststellend om besmettingen voor jezelf uit te sluiten.”

Dozen met sneltests arriveren bij IKC de Wieden – Foto © Hugo Janssen

Onderwijspersoneel

Het testen wordt preventief ingezet voor het onderwijspersoneel en onderwijsondersteunend personeel. In het voortgezet onderwijs worden de testen ook ingezet om bij besmettingen in de klas snel te kunnen traceren wie er allemaal besmet zijn.

Primair onderwijs

Op dit moment zijn de testen alleen beschikbaar voor het primair en voortgezet onderwijs (basisscholen, middelbare scholen en speciaal onderwijs). Minister Slob: “Het is de bedoeling dat dit mogelijk wordt voor alle vormen van het onderwijs, daar wordt hard aan gewerkt.”

De eerste doos met sneltests wordt opengemaakt op de IKC de Wieden in Zwolle – Foto © Hugo Janssen
Martine van Metelen van IKC de Wieden uit de Aa-Landen de krijgt de sneltests overhandigd van minister Arie Slob van OCW – Foto © Hugo Janssen

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button