Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieTweede Kamer verkiezingenVoorpagina

Minister Dijsselbloem en lokale politici aanwezig op Windesheim Verkiezingsfestival

Zwolle – Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem is op 15 februari aanwezig bij Windesheim op het Verkiezingsfestival ‘Party & Politics’. Ook andere landelijke, provinciale en lokale politici als Frank Futselaar (SP Zwolle), Patrick Rijke (GroenLinks Zwolle), Malik Azmani (VVD Tweede Kamer), Don Ceder (Kandidaat-2e Kamerlid ChristenUnie) en Jaimi van Essen (D66 Noord-Oost Twente). Het festival is gratis toegankelijk voor alle jongeren in de regio.

Veel jongeren vinden politiek saai en langdradig. Het Verkiezingsfestival ‘Party & Politics’ geeft een prikkelende en interactieve draai aan politiek. Er is een verkiezingsbattle, een politieke pubquiz, interactieve colleges over politiek & humor, elimineren van ‘de burger’ en geschiedenis van het stemrecht en er zijn interviews en tafelgesprekken met politici, waaronder Don Ceder (ChristenUnie) en Malik Azmani (VVD). Op het Stemplein zijn politieke jongerenorganisaties aanwezig en kunnen bezoekers de kieswijzer invullen en alvast stemmen in echte stemhokjes. Een stand-upcomedian sluit het festival op passende wijze af.

Dijsselbloem

Om 18.00 uur wordt Jeroen Dijsselbloem, minister van Financiën, geïnterviewd in het programma Uitgelicht, een programma van de opleiding Journalistiek volgens het succesvolle format van College Tour. Aanwezigen krijgen de kans om vragen te stellen aan de minister.

Praktische informatie

Het Verkiezingsfestival is op woensdag 15 februari bij Windesheim (gebouw X), Campus 2-6 in Zwolle. Het programma loopt van 16.00 uur tot 20.30 en is gratis toegankelijk voor iedereen. Het volledige programma en een overzicht van alle gasten vind je op www.windesheim.nl/verkiezingsfestival.

Jongeren krijgen op het festival de kans om zich te informeren over politieke standpunten en achtergronden. Zo kunnen zij bewust kiezen aan wie zij hun stem willen geven op 15 maart bij de Tweede Kamer-verkiezingen. Het verkiezingsfestival wordt georganiseerd door Windesheim in Dialoog in samenwerking met studenten Journalistiek en politieke jongerenorganisaties.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button