Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Minecraft je weg!

Zwolle – Stadkamer roept kinderen van 8 t/m 15 jaar op, mee te doen aan het veiliger maken van de omgeving van Stadkamer Centrum. Tijdens het project Minecraft je Weg! gaan zij in een aantal weken tijd de verkeerssituatie rond Stadkamer onderzoeken en oplossingen bedenken en bouwen in Minecraft. De kick-off is op 9 december om 15.30 uur.

Drukke weg

Stadkamer Centrum ligt aan een drukke weg, aan de rand van het Centrum. Er is veel autoverkeer en de fietspaden zijn smal. Stadkamer is op zoek naar kinderen van 8 t/m 15 jaar met goede ideeën én Minecraftervaring om deze onveilige verkeerssituatie te verbeteren. Minecraft je weg! is een project om te onderzoeken op welke manier kinderen zich verantwoordelijk voelen voor hun verkeersveiligheid.

In de periode december-februari gaan zij de situatie rondom Stadkamer Centrum onderzoeken en nabouwen, vervolgens gaan ze bekijken wat er te doen valt om de veiligheid te verbeteren. De deelnemers maken daarbij gebruik van het bouwprogramma Minecraft. Als bouwer gaat iedereen laten zien hoe de stad veiliger en leefbaarder is te maken.

Onderzoeken, bedenken en bouwen

Het programma bestaat uit acht bijeenkomsten waar de Stadkamer de deelnemers begeleid bij de verschillende stappen van onderzoeken, bedenken en bouwen. In februari is er een slotbijeenkomst waarop zij de resultaten van de bouwwerken presenteren.

De start is op 9 december om 15.30 uur tijdens een bijeenkomst in Stadkamer Centrum. Deelname aan Minecraft je Weg! is gratis. Inschrijven om mee te doen kan via stadkamer.nl/minecraftjeweg. Daar vind je meer informatie over data en voorwaarden voor deelname. Inschrijven kan tot 7 december.

Afhankelijk van de situatie vindt Minecraft je weg! online plaats.

Minecraft je Weg! is een initiatief van de Provincie Overijssel, de Edwin van der Sar Foundation, ANWB en Gooitz in samenwerking met Stadkamer.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button