Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Mindervalide sportvissers in Zwolle hebben nu een prima toegankelijke vissteiger

Zwolle – Vissen als je mindervalide bent? Het  kan soms heel erg lastig zijn om een goede visstek te vinden zonder dat je eerst allerlei obstakels zoals basaltblokken moet omzeilen met je rolstoel. Hengelsportvereniging de Hengelsport  Zwolle vindt het belangrijk dat ook de mindervalide (MIVA) sportvisser een veilige en toegankelijke visplek heeft. Daarom werd vrijdagmiddag de eerste MIVA vissteiger  geopend aan het Zwarte Water in Zwolle.

De MIVA vissteiger ligt naast de 32 andere  toegankelijke visstekken aan het Zwarte Water die begin van dit jaar zijn aangelegd.  Die 32 plekken zijn voorzien van betonnen platen waardoor de vissers geen last meer hebben van de basaltblokken die langs de kant liggen. Een uitkomst voor de vaak al wat oudere vissers.

Gladde, niet hellende toegang

Voor de mindervalide vissers was echter ook een gladde, niet hellende weg naar de steiger belangrijk zodat eenvoudig vanuit de auto naar de steiger gerold kan worden. Ook een opstaande rand rondom de steiger voor extra veiligheid is onderdeel van de visstek. De steiger is toegankelijk voor leden van Hengelsport Zwolle. Ook voor leden zonder een beperking. Maar als een mindervalide visser graag op de plek wil vissen dan moet de zittende visser direct de plek vrijmaken.

Ook steigers in Zuid, Binnenstad en Berkum

Voor de nabije toekomst hoopt de hengelsportvereniging  in samenwerking met de Gemeente Zwolle, voor de
stadsdelen Zwolle Zuid, Binnenstad en Berkum nog eens 3 MIVA vissteigers te kunnen realiseren zodat de mindervalide sportvisser in elk stadsdeel een veilige en toegankelijke vissteiger tot zijn/haar beschikking heeft.

De MIVA steiger aan het Zwarte Water  is tot stand gekomen door intensieve samenwerking met Sportvisserij Oost Nederland, Rijkswaterstaat en de Fa. Mulder-Eykelenkamp.

Plek MIVA Vissteiger op kaart bij benadering

Video – In het voorjaar van 2018 werden 332 toegankelijk visplekken in gebruik genomen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button