112 nieuwsNieuws uit ZwolleStadshagenVoorpagina

Minderjarige jongen opgepakt voor gewapende overval Stadshagen

Zwolle – De politie heeft dinsdag een jongen aangehouden in Zwolle. Hij wordt verdacht betrokken te zijn bij een gewapende overval in Stadshagen. De jongeman is minderjarig en woont niet in Stadshagen.

Zondagavond werd een meisje overvallen door een groepje jongens. Eén van hen bedreigde haar met een handvuurwapen. Na deze beroving fietsten de jongens er vandoor. Dit gebeurde op de splitsing Pottenbakkerstraat met de Hasselterdijk.

In de dagen die volgden heeft de politie met een flink aantal mensen gesproken. Een aantal had het één en ander hadden gezien. Onder jongeren ging het verhaal als een lopend vuurtje.

Wijkagent Maarten van Esch heeft ook met verschillende jongeren en enkele van hun ouders gesproken. Hij merkte ook dat er terughoudendheid was. Maarten zegt: “Ik snap dat dit moeilijk is maar alleen met hulp van mensen die meer hiervan weten lossen we dit op. Dit zijn impulsieve daden zonder na te denken over de gevolgen voor slachtoffers. Dus stap naar voren want dit gedrag van die jongens is niet normaal en onacceptabel.”

De aangehouden jongen is inmiddels in verzekering gesteld. Hij blijft dus vastzitten op het politiebureau. Daar wordt hij verhoord. De recherche onderzoekt zijn rol en betrokkenheid bij de overval. Of er ook een relatie is met de bedreiging met een vuurwapen op de Hasselterweg wordt nog onderzocht. De politie kan niet uitsluiten dat er nog meerdere aanhoudingen volgen

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen van deze twee incidenten. Wie iets verdachts heeft gezien kan contact opnemen met de politie via 0900-8844 of via een persoonlijk bericht op Facebook of Twitter. U kunt ook anoniem een melding doen via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button