112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Minderjarige automobilist slaat op de vlucht in gestolen auto

Zwolle – In de nacht van maandag op dinsdag kwamen agenten van de politie Zwolle op de A28 achter een voertuig te rijden welke als gestolen te boek stond.

Toen de politie met meerdere eenheden achter het voertuig zaten gaven ze het voertuig een stopteken. Agenten zagen vervolgens dat het voertuig de snelheid opvoerde en er vandoor ging. Hierop werd de achtervolging ingezet.

Bij de achtervolging werden snelheden van zeker 160 kilometer per uur gehaald op de Hessenweg waar 80 is toegestaan. Na een achtervolging van een aantal kilometers schoot het voertuig door de berm naar de parallelweg. Hier zette de achtervolging zich voort.

Enige kilometers verder kon de politie het voertuig klemrijden en beide verdachten aanhouden. De bestuurder bleek minderjarig te zijn en niet in het bezit te zijn van enig rijbewijs.

In het voertuig werden tevens inbrekerswerktuigen gevonden. Waarvoor de verdachten ook zijn aangehouden. De bestuurder kreeg voor verschillende feiten bekeuringen voor overtredingen welke hij pleegde tijdens de achtervolging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button