Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Minder mensen doen beroep op WW-uitkering in Regio Zwolle

Zwolle – Eind december 2016 zijn er 13.213 WW-uitkeringen in Regio Zwolle. Ten opzichte van de maand ervoor stijgt het aantal WW-uitkeringen met 1,1% (148 uitkeringen). Dat is meer dan de landelijke stijging van 0,6%. Ten opzichte van een jaar eerder namen de WW-uitkeringen af. De daling in Regio Zwolle is 10,2%, oftewel 1.494 uitkeringen. Deze afname is sterker dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-7,6%).

Vooral bouw profiteert

In 2016 hoefden minder mensen een beroep te doen op een WW-uitkering dan in 2015. Met name personeel dat in de bouw werkte, vroeg minder vaak een WW-uitkering aan. Dit zorgde voor een daling van 620 nieuwe WW-uitkeringen (-37%) vanuit de bouw in Regio Zwolle. Niet alleen regionaal daalde het aantal nieuwe WW-uitkeringen uit deze sector. Ook landelijk was de daling sterk. Dat het in de bouw beter gaat, komt door de aantrekkende economie.

Het grootwinkelbedrijf is de enige sector waaruit in 2016 meer nieuwe WW-uitkeringen ontstonden. In deze sector werden veel mensen werkloos door faillissementen van onder andere V&D. In Regio Zwolle ligt het aantal nieuwe WW-uitkeringen vanuit het grootwinkelbedrijf in 2016 dan ook 39% (151 uitkeringen) hoger dan in 2015. Ondanks de ontslagen vond een groot deel van de oud-werknemers van V&D weer werk. Zie ook de UWV-publicatie ‘Merendeel ex-V&D’ers weer aan het werk, maar voor oudere werknemers is het lastig’. https://www.werk.nl/werk_nl/arbeidsmarktinformatie/publicaties/thematische-publicaties/ex-vd-weer-werk

Op 30 januari brengt UWV haar landelijke verwachtingen over de arbeidsmarkt in 2017 uit.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button