Data &, StatistiekEconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Minder huizen verkocht, maar prijzen stijgen door in Zwolle

Zwolle – In de afgelopen drie maanden zijn er 440 woningen verkocht in Zwolle via Funda. Dat is minder dan dat er vorig jaar in een kwartaal gemiddeld werd verkocht. De vraag naar woningen is er zeker, getuige het feit dat er 13.800 serieuze woningzoekers voor Zwolle geregistreerd zijn bij Funda. Dat zijn niet alleen Zwollenaren: “Vooral huishoudens uit onder andere Groningen, Amsterdam en Utrecht weten de Zwolse woningmarkt goed te vinden,” zo beschrijft Dynamis in haar recentste rapport over de Zwolse woningmarkt. Zij concluderen ook dat een woning in Zwolle gemiddeld maar drie weken te koop staat.

Michel Brinkhuis

Data-analist voor RTV Focus Zwolle. Ook voor jouw bedrijf? Kijk op www.michelbrinkhuis.nl.

Flinke prijsstijging per vierkante meter

De huizenprijzen in Zwolle liggen hoger dan voorgaande jaren. In slechts een jaar tijd is een vierkante meter 200 euro duurder geworden, tot het huidige hoogtepunt van 2.700 euro per vierkante meter. Ter vergelijk: drie jaar geleden was dit nog zo’n 2.000 euro. Zowel de vierkantemeterprijs van appartementen en 2-onder-1-kapwoningen steeg met meer dan tien procent in slechts één kwartaal, volgens de NVM.

Vooral 2-onder-1-kapwoningen in Zwolle duurder

Als je de verkoopprijs van het tweede kwartaal van dit jaar vergelijkt met die van een jaar ervoor, dan zijn woningen in Nederland gemiddeld zo’n 20.000 euro duurder geworden. Dat becijfert ING op basis van cijfers van het CBS.

Voor Zwolle valt op dat met name 2-onder-1-kapwoningen flink duurder zijn geworden. Alleen al in het afgelopen prijs nam de gemiddelde waarde toe van 303.000 euro naar 339.000 euro: dat is een stijging van meer dan tien procent voor de gemiddelde transactieprijs van een 2-onder-1-kapwoning.

Als je alle woningtypes bekijkt, dan stegen in Zwolle de prijzen in het afgelopen kwartaal met 3,7 procent in vergelijking met de eerste drie maanden van dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button