KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiekPolitiek & Opinie

Miljoenenimpuls betaalbare woningen in Overijssel

Zwolle – In Deventer en Enschede bouwt men de komende jaren bijna twaalfhonderd extra betaalbare woningen. Dat is mogelijk dankzij een provinciale miljoenenbijdrage en de Woonimpuls, een subsidieregeling van het rijk. De provinciale PvdA ziet ook kansen voor andere Overijsselse gemeenten. “In bijvoorbeeld Hengelo en Zwolle kraakt de woningmarkt ook in haar voegen.”

“Voor de PvdA is de bouw van fatsoenlijke huizen een absolute prioriteit, want er is nog steeds een schreeuwend tekort,” zegt PvdA-fractievoorzitter Annemieke Wissink. “Het is inmiddels een jaar geleden dat ons ons voorstel voor bouw van meer betaalbare woningen werd aangenomen. Goed om te zien dat de schop nu de grond in gaat.”

Hengelo en Zwolle

In totaal investeert men nu meer dan acht miljoen in het versneld bouwen van een groot aantal woningen. Daardoor neemt de druk op de woningmarkt af. Wissink is blij met de investering, maar plaatst nog wel een kanttekening. “Enschede en Deventer zijn echt niet de enige Overijsselse gemeenten waar snel meer gebouwd moet worden. Maar de aanvraag voor een rijksbijdrage aan Zwolle is afgewezen. En Hengelo schijnt niet aan de voorwaarden te voldoen. Dat vind ik onbevredigend. De huizenprijzen gaan door het dak, steeds meer mensen kunnen geen fijn huis meer betalen. Dit is geen moment voor bureaucratische poespas. Dit is het moment om snel samen onze schouders eronder te zetten.”

De PvdA vraagt daarom aan de provincie om alles op alles te zetten om voor zoveel mogelijk gemeenten alsnog een bijdrage uit de Woonimpuls te krijgen. “We moeten snel samen om tafel om die aanvragen aan te scherpen zodat er straks in de hele provincie voldoende gebouwd kan worden. Want dat het hoognodig is, daar zijn we inmiddels allemaal volgens mij wel van overtuigd.”

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button