112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Militairen bezetten Maagjesbolwerk Zwolle

Landmacht zoekt nieuwe militairen bij première Call of Duty World War II

Zwolle –  Vanaf donderdagavond  22.00 uur wordt het Maagjesbolwerk bezet door militairen. Rond middernacht wordt namelijk de nieuwe Call of Duty World War II game gelanceerd bij de MediaMarkt in het winkelcentrum.  Reden voor Defensie om met mensen en materiaal aanwezig te zijn in het atrium om gamers warm te maken voor een baan bij de Landmacht.

De Landmacht is op zoek naar nieuwe militairen. Er zijn honderden vacatures op alle niveaus voor mannen en vrouwen; van ICT professional tot chauffeur van een high-tech pantservoertuig en van verpleger tot verkenner. Daarom werft de Landmacht  ook op plaatsen waar je ze misschien niet zou verwachten.  De lancering van de nieuwste versie van Call of Duty World War II bij de MediaMarkt is zo’n plek. Wie meer wil dan alleen achter een computer zitten en gamen, kan bij hen zijn of haar licht opsteken.

Mentaal en fysiek fit

Werken als militair is niet voor iedereen weggelegd. Je moet mentaal en fysiek fit zijn. Want beschermen wat Nederland dierbaar is, daar hoort moed, doorzettingsvermogen, kameraadschap en discipline bij. En natuurlijk leer je ook schieten. De krijgsmacht komt in actie als meer nodig is dan praten alleen. Het liefst helpen ze oorlog, conflict en onrecht te voorkomen. Dat doen ze als het kan geweldloos maar als het moet grijpen ze in met alle kracht die nodig is. Want soms is het noodzakelijk om woorden kracht bij te zetten. Dan vechten ze voor vrede en brengen rust waar onrust heerst. Waar het rustig is, beschermen ze die rust. Bij rampen en nood, bieden ze hulp.

Levenskeuze

Werken bij Defensie is voor veel militairen een levenskeuze omdat ze iets willen betekenen voor ons land. Een keuze met impact, ook voor familie en vrienden. Het zijn gewone mensen. Maar als het er op aankomt, riskeren ze desnoods hun leven.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button