Nieuws uit Zwolle

Werkzaamheden kruising Belvédèrelaan-Frankhuizerallee

Zwolle – Op maandag 27 maart start de gemeente Zwolle met de werkzaamheden aan de kruising Belvédèrelaan-Frankhuizerallee. Met een aantal aanpassingen wil de gemeente de kruising voor fietsers veiliger maken. De activiteiten duren tot 26 april en hebben gevolgen voor het verkeer.

Wijkwethouder René de Heer: “We werken voortvarend verder aan de wijk, maar dat gaat helaas niet zonder enige mate van hinder voor de bewoners, ondernemers en instellingen. Dit jaar wordt er op meerdere plekken in de wijk gewerkt aan de wegen en ook aan het nieuwe treinstation. Natuurlijk proberen we de hinder zoveel mogelijk te beperken en informeren we de mensen over omleidingen en mogelijke overlast. Maar ik vraag ook om begrip en flexibiliteit van iedereen. Het is tijdelijk en uiteindelijk wordt het allemaal beter in Stadshagen. Daar doen we het voor.”

Hinder

Om de overlast voor het verkeer en omwonenden te beperken voert de gemeente het werk gefaseerd uit. De tijdelijke omleidingsroute wordt ter plaatse met borden aangegeven. Daar waar nodig worden verkeersregelaars ingezet. Gedurende de werkzaamheden blijft het winkelcentrum Stadshagen voor al het verkeer goed bereikbaar.

Omleidingen

Door de wegaanpassingen heeft het verkeer rond de kruising te maken met tijdelijke omleidingen. Het verkeer dat vanaf het winkelcentrum komt, wordt via de parallelweg van de Belvédèrelaan om de kruising geleid naar de Havezatheallee.
De Frankhuizerallee is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor het verkeer vanaf de Belvédèrelaan en Havezatheallee. De omleidingsroutes worden ter plaatse aangegeven.

Veiliger fietsoversteken

De fietsoversteken op de kruising van de Belvédèrelaan-Frankhuizerallee worden veiliger gemaakt. In het bijzonder de fietsoversteek over de Frankhuizerallee. Deze oversteek wordt iets verder van de Belvédèrelaan gelegd op een licht verhoogd plateau, zodat een auto tussen de fietsoversteek en de Belvédèrelaan kan wachten. Bovendien mogen de parallelwegen ter plekke van de aansluiting in de nieuwe situatie alleen nog worden gebruikt door fietsers.

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button