KabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs

Middelbare scholen ontdekken via een VR-bril

Zwolle – De maand januari staat normaal gesproken bekend als de tijd van het jaar om als leerling uit groep 8 kennis te maken met middelbare scholen. Maar door het coronavirus zit dat er dit jaar niet in. Hier hebben middelbare scholen van Landstede een alternatief op de bedacht: op ontdekkingstour met een VR-bril.

Door middel van een 360 graden video kunnen de leerlingen op een interactieve manier via een VR-bril een kijkje op 8 middelbare school. Zo kunnen zij de sfeer proeven en ontmoeten ze de docenten die hen meenemen door de school.

Moeilijk is het niet. De kijkers kunnen lekker vanaf de bank een tour door hun misschien toekomstig school doen. Drieduizend groep 8 leerlingen krijgen deze week via basisscholen een VR-bril en een VIP-uitnodiging waarmee ze deel kunnen nemen aan de tour. Vanaf vandaag kunnen de scholen in Zwolle, Nieuwleusen, Wezep en Zwartsluis bezocht worden.

Alternatief

Door het gevolg van het coronavirus zullen open dagen de aankomende tijd op een normale manier niet mogelijk zijn. Toch is het belangrijk dat de leerlingen zich goed kunnen voorbereiden op de toekomst. Gelukkig kwam het Zwolse techbedrijf Pink Unicorn op het project ‘KlassenKIJKer’. In samenwerking met de middelbare scholen van Landstede kunnen de leerlingen zo een kijkje nemen in de school en de sfeer proeven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button