CoronavirusNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Middelbare scholen blijven dicht tot in ieder geval 1 maart

Zwolle / Den Haag – De middelbare scholen blijven dicht tot in ieder geval 1 maart, dus tot na de voorjaarsvakantie. Dat bleek maandagavond tijdens de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge.

Richtlijnen proefscholen

De voortgezet onderwijs scholen zijn wel open voor onder andere examenleerlingen en leerlingen in een kwetsbare positie. Het RIVM heeft nieuwe richtlijnen opgesteld om de verspreidingsrisico’s verder te verkleinen, zodat scholen straks verantwoord kunnen heropenen. Om te zien wat dat betekent op een hele school, mogen vanaf volgende week op enkele scholen meer leerlingen naar school. Scholen die al meedoen aan de proef met sneltesten kunnen ook hieraan meedoen.

Basisscholen en kinderopvang vanaf maandag open

Basisscholen gaan vanaf maandag 8 februari wel weer volledig open. Evenals de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs. Het is daarbij essentieel dat scholen, kinderopvang en ouders alles op alles zetten om het aantal contacten zo veel mogelijk te beperken.

Proef met sneltesten

Medewerkers van de kinderopvang kunnen op korte termijn met prioriteit getest worden. Dat was al, en blijft zo, voor medewerkers in het onderwijs. Op korte termijn wordt gestart met een proef met sneltesten bij basisschoolleraren. De ministeries van OCW en SZW komen op zeer korte termijn met aanvullende richtlijnen om de verspreidingsrisico’s op basisscholen en kinderopvanglocaties verder te beperken. De buitenschoolse opvang (bso) blijft gesloten, omdat dit tot extra contacten en besmettingen zou kunnen leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button