Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Michiel van Willigen van ChristenUnie wordt voorgesteld als nieuwe wethouder

Zwolle – De ChristenUnie in Zwolle stelt Michiel van Willigen voor als nieuwe wethouder voor onder meer duurzaamheid. Van Willigen is op dit moment gemeenteraadslid in Zwolle en woordvoerder voor onderwerpen als duurzaamheid, groen en dierenwelzijn. Volgens ChristenUnie-fractievoorzitter Gerdien Rots is Van Willigen met “zijn kennis van Zwolle, zijn ambitie voor duurzaamheid en zijn ervaring in de raad” een aanwinst als wethouder voor het Zwolse college.

Van Willigen woont al 16 jaar in Zwolle, met zijn vrouw en drie kinderen in Zwolle-Zuid. Van Willigen kwam in 2010 in de gemeenteraad en hield zich onder meer bezig met de decentralisaties in het sociaal domein, de opvang van vluchtelingen en het beheer van de openbare ruimte, maar vooral ook met duurzaamheid. Van Willigen is zelf initiatiefnemer van het duurzame initiatief ‘auto delen Zwolle’. Dat leidde ertoe dat hij in 2014 werd verkozen tot ‘De Groene Belofte van Overijssel’. Nu wordt hij voorgesteld als wethouder tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

Van Willigen zegt zin te hebben in zijn nieuwe uitdaging: “Ik houd van deze stad, die de perfecte balans kent van een levendige groeistad en een fijne ‘woonstad’. Waarin iedereen meetelt, waarin je de vrijheid hebt om te zijn wie je bent, waarin we rekening houden met elkaar en met de toekomstige generaties Zwollenaren. Voor die stad en al haar inwoners zet ik me met veel plezier in.”

Rots prijst onder meer de verbindende eigenschappen van de kandidaat-wethouder. “Michiel is in staat om mensen te verbinden rond een thema als duurzaamheid. Hij betrekt Zwollenaren bij het invullen van de opgaven waar we als stad voor staan en neemt daarin het voortouw. Michiel is innovatief, heeft politieke ervaring in de raad, kent het openbaar bestuur ook vanuit zijn huidige werk bij het waterschap en brengt veel kennis met zich mee.

Van Willigen is ambitieus: “Ik zie duurzaamheid als een kans om te vernieuwen en te verbeteren. Ik wil dat alle Zwollenaren daar de voordelen van kunnen ervaren. Zwollenaren die profiteren van in de stad opgewekte energie. Bedrijven die duurzaam kunnen investeren, maar ook samenwerkende groepjes mensen die hun energieopwekking in eigen hand nemen. Toekomstige generaties in onze stad voor wie de lucht schoner is. Het liefst wil ik dat alleen al het feit dat je in Zwolle woont, zorgt voor een kleinere ecologische voetafdruk. De toekomst is groen. Laten we dan vooroplopen. Nederland is nu nog de viespeuk van Europa. Dat vind ik gênant voor een land dat normaal bovenaan alle lijstjes staat. Dat kan zoveel beter. En Zwolle kan daarin het goede voorbeeld geven. Daar zet ik me voor in.”

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button