Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Michel Mulder heeft vrede met 2e plaats op WK Sprint

Zilver, brons en WK-tickets voor Team beslist.nl
Twee man op het podium en startbewijzen voor de World Cups, het WK sprint en de WK afstanden: coach Gerard van Velde nam met een lach afscheid van het KPN NK sprint in Kardinge. “Team beslist.nl heeft het goed gedaan. Vooral Pim Schipper met zijn bronzen medaille. Maar ook Michel Mulder heeft laten zien dat hij op de weg terug is. En Jesper Hospes mag naar de WK.”

Jesper Hospes straalde na de tweede 500 meter, waar hij een startbewijs voor de WK afstanden in Heerenveen verdiende. Al het hele seizoen heeft de Fries zijn zinnen gezet op deelname aan het laatste grote toernooi in het oude Thialf. “Ik had na mijn knieoperatie in het voorjaar een missie en die is nu geslaagd.”

Michel Mulder had na afloop vrede met zijn tweede plaats, achter winnaar Hein Otterspeer. “Gisteren heb ik te veel verloren. Vandaag was een goede dag, daar moet ik er op het WK twee van rijden. Ik heb geprobeerd het Hein nog moeilijk te maken, maar die heeft het goed gedaan. Ik ben in ieder geval blij dat ik weer goede tijden zie staan als ik op het scorebord kijk, ik ben op de weg terug.”

Ronald Mulder hield gemengde gevoelens over aan zijn terugkeer na een liesblessure. “Het NK kwam net iets te vroeg voor mij. Het was niet slecht, maar het niveau is hier zo hoog, dat je echt goed moet zijn om erbij te zitten.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button