Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Michel Mulder blij met zilver én Groothuis

Twee zilveren medailles hield Michel Mulder over aan de allerlaatste schaatswedstrijden van dit seizoen. Op beide 500 meters van de World Cup Finale in Erfurt werd de sprinter van Team beslist.nl tweede (34,94 en 35,10). Hij was er tevreden mee, net als met de komst van Stefan Groothuis als zijn nieuwe ploeggenoot.
“Ik ben blij met Stefan. Ik denk dat ik veel van hem kan leren. Het is prettig om iemand met zoveel ervaring bij Team beslist.nl te krijgen, ik hoop onder meer dat ik samen met hem mijn ronde kan verbeteren.”
Ondanks de afwezigheid van Pavel Koelizjnikov, die hem zaterdag nog voorbleef, was er zondagmiddag in De Gunda Niemann-Stirnemannhalle geen goud voor Mulder. “Ik wilde ook wel voor de winst gaan, net als gisteren, maar het lukte niet. Ik ben wel blij dat ik weer op het podium sta, dit is geen seizoen waarin ik automatisch medailles win. Die van zaterdag was een van mijn beste 500 meters van dit jaar. Ik weet dat er veel afzeggingen zijn, maar ik heb geen moment overwogen om niet te rijden. Ik wilde het juist goed doen om mijn nieuwe materiaal te testen. En ik zag een spandoek van Nederlandse supporters hangen langs de baan met de tekst: ‘Wij zijn ook moe, maar we zijn hier toch’. Ik ben een wedstrijdbeest, en het is wel een World Cup, geen trainingswedstrijdje. Mijn 500’s waren goed, en ik ben dit seizoen de tweede van de wereld op die afstand. Er is een jongen die harder rijdt, maar ik denk dat ik daar naartoe kan, zeker als ik een iets normalere trainingszomer kan draaien dan na de Spelen.”

Pim Schipper werd negende (35,44) en twaalfde (35,68) op de 500 meter. In de tweede omloop maakte Schipper een misser, maar hij wist met kunst- en vliegwerk op de been te blijven. Op de 1000 meter werd Pim Schipper zevende (1.09,73) en Mulder achtste (1.10,14)

Thomas Krol was zondag de beste Nederlander op de 1500 meter. Hij eindigde in 1,47,16) als zesde.

Stefan Groothuis, die een eenjarig contract tekent bij Team beslist.nl, verheugt zich op ‘een nieuwe prikkel’. ” Ik heb mooie jaren bij Jac Orie gehad, maar ik ben blij dat ik de kans krijg om een nieuwe weg in te slaan met Team beslist.nl en Gerard van Velde. Ik kijk uit naar nieuwe manieren om mijn techniek te trainen en naar de samenwerking met de talentvolle ploeg. Ik ben ervan overtuigd dat ik volgend jaar weer goede prestatie kan leveren.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button