AlgemeenNieuws uit Zwolle

Mevrouw Weenink – Kranendonk (87) krijgt Koninklijke onderscheiding

Zwolle – Wethouder William Dogger heeft op woensdag 15 mei de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt aan
mevrouw H.C.F. Weenink – Kranendonk (87 jaar).

Mevrouw Weenink – Kranendonk heeft ruim 40 jaar vrijwilligerswerk gedaan voor het Rode Kruis en voor de Michaelparochie en, toen deze ophield te bestaan, voor de parochie Thomas a Kempis.

tekst gaat verder onder de foto

Bijzonder is haar oog voor ouderen die alleen zijn en weinig bezoek krijgen. Mevrouw Weenink bezocht de ouderen en zorgde voor culturele en sociale activiteiten. Hiermee haalde zij mensen uit een sociaal isolement en zorgde zij voor het nodige onderlinge contact. Ook ging zij met hulpbehoevenden mee naar het ziekenhuis of naar een arts wanneer mensen daarvoor geen beroep op naasten konden doen.

Ook de katholieke kerk kon in de afgelopen 40 jaar rekenen op haar steun. Zij was wijk-oudste voor de Zwolse wijk Wipstrik. In die hoedanigheid was mevrouw Weenink aanspreekpunt en het lokale gezicht van de kerk van deze wijk. Zij ging namens de kerk op bezoek bij de parochianen in goede en slechte tijden. Dat deed zij met hart en ziel.

Vanwege gezondheidsredenen heeft mevrouw Weenink noodgedwongen haar laatste vrijwilligerstaken neergelegd. Op grond van haar totale vrijwillige sociaal-maatschappelijke verdiensten mocht wethouder William Dogger haar de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uitreiken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button