VoorpaginaWeer

Meteorologische zomer start zacht

Weerbericht door Jelle Muller

Weerbericht voor 1 juni 2018
Zwolle – Vandaag begint de meteorologische zomer warm. Na een behoorlijk warme lente, top 3 ooit sinds het begin van de metingen en tevens de warmst gemeten meimaand ooit start de zomer dus ook warm. Of dit voorjaar dan zorgt voor een slechte zomer is ook vaak de vraag, vandaag in ieder geval niet.

Het is met 23 graden in het westen tot nog bijna 27 graden langs de oostgrens van onze provincie namelijk wederom een warme dag. De zomer houdt ondanks de westenwind in een behoorlijk warm Europa gewoon stand. Vanaf de middag kan er wel een bui vallen, langs de oostgrens wellicht met een klap onweer maar verder is het aardig weer.

Ook het weekend ziet er aardig uit. Zaterdag valt er af en toe een bui maar zondag is het droog en op beide dagen stijgt de temperatuur naar ongeveer 23 graden. Na het weekend houdt dat weerbeeld nog even aan en in de loop van de werkweek gaan we misschien wel een nieuwe hoogzomerse week tegemoet. Dat is nog even spannend. Ik wens u in ieder geval alvast een prachtig weekend.

Jelle Muller

Weerman RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button