KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Met Nature Bits ontdek je de stadsnatuur van Zwolle door je smartphonelens

Zwolle – Wat deel jij meestal op je socials? Hoe kijk jij naar je omgeving en waar let je op als je foto’s maakt? Zie je dan ook de natuur in de stad? Als je graag meer wil leren over fotograferen met je smartphone, een verhaal wil vertellen in beeld en blij wordt van natuur en groen, dan ben je bij de Nature Bit “Stadsnatuur in de Schijnwerpers” aan het goede adres. Doe mee met deze inspirerende activiteit op 12 en 26 september!

Twee dagen op pad

De Nature Bit bestaat uit een tweedaags programma met verschillende workshops. Op zondag 12 september ga je op pad met Agnes van het instagramaccount @poppetjeonthemove om de ins en outs te leren van smartphone-fotografie en storytelling. Agnes gaat graag de natuur in en deelt op haar insta de woelige avonturen van haar houten dummy-poppetje. Na deze workshop maken jullie met Bernadet van ErUit een wandeling door Zwolle om eens met andere ogen te kijken naar de natuur in de stad.

Op zondag 26 september is de tweede dag van deze Nature Bit. Nadat jullie je foto’s en ervaringen hebben gedeeld ga je je handen uit de mouwen steken voor de stadsnatuur! Snoeien, wieden, maaien: lekker met je handen bezig in de natuur. Jullie sluiten deze Nature Bit af met een gezamenlijke zelfgemaakte avondmaaltijd.

Doe mee!

“Stadsnatuur in de Schijnwerpers” vindt plaats in Zwolle. Meedoen kost één keer 7,50 en je zit verder nergens aan vast. Check voordat je je opgeeft of je echt beide dagen kunt. Doe jij mee met deze Nature Bit? Ga naar de website voor meer informatie, het hele programma of om je op te geven. (Zie link onder artikel)

Nature Bit
Een Nature Bit is een korte inspirerende leer- en werkervaring waarbij -zoals de naam als zegt- de natuur centraal staat. Ze worden in het hele land georganiseerd voor en door jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Natuur en Milieu Overijssel, IVN en Stichting IJssellandschap slaan de handen ineen om deze Nature Bit vorm te geven.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button