Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Mercedes-Benz Dakar Zetros gespot in Zwolle

Zwolle – De Mercedes-Benz Dakar Zetros, die vrijdagavond bij Wensink Mercedes-Benz werd onthuld, vertrok zaterdagochtend vanuit Zwolle met een volle tank, vanaf de Ceintuurbaan, richting zuiden.  De bijzondere truck zal in januari  tijdens de Africa Eco Race bestuurd worden door onder andere Johan Elfrink van het All Star Rally Team.

 

De Mercedes-Benz Zetros

De truck beschikt over ‘Body Impact Protection’ (BIP). Dit houdt in dat er onder de stoelen schokdempers gemonteerd zijn. Deze dempers absorberen bij een grote impact, zoals een crash, de energie waardoor de persoon zelf minder te lijden heeft. Ook is er gewerkt met alleen maar originele Mercedes-Benz onderdelen. Dit zorgt er voor dat alles functioneert zoals het ooit bedacht. Dit draagt ook weer bij aan extra veiligheid voor de inzittenden, bijvoorbeeld door de bekende veiligheidssystemen als ABS en ASR.

Op 27 december reist het team af naar Monaco, waar de Zetros op 29/30 december zal worden gekeurd zodat er op 31 december gestart kan worden aan de Africa Eco Race.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button