Voorpagina

Meppelaar neemt toezichthouder in wurggreep op station Zwolle

Zwolle – Vrijdagochtend is een 18-jarige Meppelaar op het station aangehouden nadat hij een toezichthouder in een wurggreep had genomen en een andere toezichthouder had gebeten.

De beide toezichthouders kregen een melding van een man die mogelijk onder invloed was, zich vreemd gedroeg en agressief reageerde.

De toezichthouders spraken de man aan en vroegen waar hij naar toe wilde reizen. De man had geen geldig vervoersbewijs bij zich en wilde dit ook niet aanschaffen. Hierop vroegen de toezichthouders om een geldig ID-bewijs. De man werd boos en begon te schelden en dreigde dat hij voor een trein ging springen.

Toen de toezichthouders hem wilden beletten weg te lopen en hem beet pakten, reageerde hij agressief. Er ontstond een worsteling waarbij de man een van de toezichthouders in een wurggreep nam en de andere toezichthouder in de arm beet. Uiteindelijk wisten de toezichthouders met de hulp van een machinist de man onder controle te krijgen en aan de politie over te dragen. De politie hield de man aan voor mishandeling en belediging van ambtenaren in functie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button