EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Mensen stonden al om 7 uur vanochtend op de stoep bij de Vuurwerkbaron

Zwolle – De vuurwerkverkoop is weer begonnen. Drie dagen lang kun je op meerdere plekken in de stad knallers en siervuurwerk kopen. De eerste vuurwerkwinkels gingen vanochtend al vroeg open. Bas Potjes van De Vuurwerkbaron op de Marslanden stond al vroeg, want om 7 uur gingen de deuren open. Hij had gelijk klandizie. Van de echte vuurwerkliefhebbers die niet konden wachten om hun bestelling op te halen tot de mensen in de nachtdienst waarvan het werk er net op zat.

Drie dagen lang is zijn team volop in de weer om de vele online bestellingen te versturen en om de klanten in de winkel te bedienen. Iedereen die bij Potjes in de zaak komt wordt persoonlijk begroet door de baron die de deur voor je open doet en je de weg wijst. De is één van de grootste vuurwerkverkopers in de stad. Op meer dan 1000 vierkante meter staat al het vuurwerk uitgestald. En ieder uur wordt de voorraad weer aangevuld door de leverancier.

Op Oudjaarsdag zelf wordt geen vuurwerk verkocht. Dat valt dit jaar op een zondag en dan mogen winkeliers geen vuurwerk verkopen. “Voor de mensen is het wel even opletten. Als je vuurwerk op oudjaarsdag op is, kun je niet even snel teruggaan om nog wat te halen.”, aldus Potjes. Voor de vuurwerkhandel zelf betekent een oudjaarsdag op zondag weer eens een keer dat ze zelf de laatste dag van het jaar kunnen vieren.

De vuurwerkwinkel is gevestigd aan de Telfordstraat 28 in Zwolle. De winkel is al om 7 uur ’s ochtends los en gaat zaterdagavond 30 december tot 22.00 uur door.

Met veel vuurwerk waarschijnlijk. En voor iedereen die al een voorraadje heeft ingeslagen; met het afsteken moet je nog wel even wachten. Het mag van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button