CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Mensen die al een afspraak hebben voor tweede vaccinatie kunnen interval niet verkorten

Zwolle – Mensen die al een tweede afspraak hebben staan voor een coronavaccinatie kunnen hun afspraak niet vervroegen. Dat meldt de GGD zondag.

Vanaf maandag wordt de periode voor mensen die zich laten inenten met een Pfizer- of Moderna-vaccin verkort van 35 dagen tot 28 dagen. Deze regel gaat alleen gelden voor mensen die nog een afspraak moeten maken. Voor mensen die al een afspraak voor een tweede prik hebben staan wordt het niet mogelijk om hun tweede vaccinatie te vervroegen. “Hiervoor is op dit moment onvoldoende vaccin beschikbaar”, laat de GGD weten. “Mensen wordt dan ook verzocht hiervoor geen contact op te nemen met de GGD.”

Afgelopen dagen werden er verschillende berichten op social media geplaatst door mensen die zonder afspraak een tweede prik gingen halen en daar ook in slaagden. “Als mensen zonder een afspraak een tweede prik hebben kunnen halen, is dat echt tegen de instructie. Dat mag echt niet”, meldt een woordvoerder.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button