Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Mensbeelden expositie De Fundatie in Volkskrant

De expositie ‘In search of meaning’ wordt vandaag 23 januari 2015 in een twee pagina’s beslaande recensie beoordeeld met 4 sterren.

De krant kopt dat de mensbeelden terug zijn van weggeweest. In de inleiding wordt heel mooi de impact beschreven die de voorgaande ‘Mensbeelden’ expositie van Lotta Blokker had op de bezoekers:

De bronzen mensfiguren van Blokker, (bijna) levensgroot en realistisch zonder afgietsel te zijn, leidden niet alleen tot hardop gevoerde intieme gesprekken (‘Ik hield haar hand vast toen het gebeurde, ik voelde het leven er zo uit glijden’); de bezoekers waren het bestuderen net zo waard als de geëxposeerde beelden. Hier stonden geen neutrale kijkers, maar soms hevig geëmotioneerde mensen.  Vaak het hoofd in de hand, met in zichzelf gekeerde of droeve blik. Bezoekers leken zich totaal te verliezen in de beelden ….

Over de huidige expositie ‘In search of meaning’ zegt de recensent van de Volkskrant het volgende:

Misschien is dat wel de grootste vrijheid die in deze beelden is vervat en die door geen kunsttheoretische schriftgeleerde meer kan worden ingedamd: de vrijheid om naar de eigen soort te kijken, op aanraakafstand, en daar om te zuchten én te lachen.

De tentoonstelling In Search of Meaning – Mensbeelden in globaal perspectief onderzoekt de betekenis van de mensfiguur in globale context. Hoe kijken kunstenaars in verschillende werelddelen tegen het leven aan? In Search of Meaning is samengesteld door curator en publicist Anne Berk en is tot en met 6 april 2015 te zien in Museum de Fundatie in Zwolle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button