Nieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Menistenbrug eind november weer open voor auto’s; college start onderzoek

Zwolle – Er komt een nieuw onderzoek naar de gevolgen van de afsluiting van de Menistenbrug voor autoverkeer. Bij het besluit van vorig jaar om de brug aan te wijzen als fietspad is niet goed genoeg gekeken naar de gevolgen voor het verkeer en het geluid in de omgeving. Daarom willen burgemeester en wethouders nu opnieuw onderzoeken wat voor effect de afsluiting van de brug heeft op de bereikbaarheid en geluidssituatie van het gebied rond de Turfmarkt. Op basis van het nieuwe onderzoek zullen ze te zijner tijd een nieuw besluit nemen over het al dan niet afsluiten van de brug.

Tijdens de verbouwing van de watertoren aan de Turfmarkt was de Menistenbrug tijdelijk afgesloten voor autoverkeer. Toen de werkzaamheden bijna klaar waren heeft de gemeenteraad gevraagd te onderzoeken of het mogelijk was de brug en de weg langs de Turfmarkt permanent af te sluiten voor autoverkeer. Met de afsluiting wilde de raad de veiligheid en het comfort voor fietsers op deze route verbeteren.

In het onderzoek van vorig jaar zijn de gevolgen voor de bereikbaarheid van de omgeving bekeken. Ook is er een peiling geweest onder omwonenden. Daaruit bleek dat er iets meer voor- dan tegenstanders waren. Daarop besloten b en w in november 2018 de brug af te sluiten voor auto’s. Tegen dit besluit zijn bezwaren gemaakt.

Wethouder William Dogger: “Die bezwaren hebben ons duidelijk gemaakt dat we niet goed in beeld hebben in hoeverre de geluidsoverlast aan de Bagijnesingel en Rhijnvis Feithlaan toeneemt door de afsluiting van de Menistenbrug. Ik vind het belangrijk dat we recht doen aan de bezwaren uit de buurt en zorgvuldig alle gevolgen van de afsluiting in beeld brengen. Daarom gaan we de bewoners nauw betrekken bij het nieuwe onderzoek en nemen we ook andere ontwikkelingen in de buurt mee. Zo bekijken we wat de aanpassing van het winkelgebied Diezerbrink en de bouwplannen van Wezenlanden-Noord voor effect hebben op de bereikbaarheid in dit gebied.”

Burgemeester en wethouders hebben besloten de afsluiting terug te draaien en de brug weer open te stellen voor autoverkeer. Naar verwachting is de brug vanaf eind november weer geopend voor autoverkeer.

De bewoners in het gebied rond de Turfmarkt zijn inmiddels geïnformeerd over het besluit.

Gerelateerde artikelen

Back to top button