Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Memphis Maniacs met nieuwe show in Hedon!

The Memphis Maniacs are back in town! De koningen van de live-mash-up komen zaterdag 21 maart naar poppodium Hedon te Zwolle voor een spectaculair optreden met maar één doel; FEEST!

Memphis Maniacs is een live mash-up collectief met een bijzondere staat van dienst voor een band zonder album, label of airplay. Ruim negen jaar geleden kwam een aantal (toen nog) jonge mannen op het lumineuze idee om  live mash-ups te brengen. Er ontstond een band die klinkt alsof een DJ knallers uit zéér diverse genres door en over elkaar heen gooit, maar waarbij de draaitafels zijn vervangen door instrumenten. Het resultaat: Een onovertroffen live show waar de bezieling, de energie en het entertainment vanaf spat.

De formule bleek te werken en Noorderslag 2011 luidde een landelijke doorbraak in.  Vanaf zomer 2011 overtuigden de Memphis Maniacs door honderden zeer uiteenlopende festivals plat te spelen (o.a. Paaspop, Dance Valley, Oerol, Parkpop, Solar, Concert at Sea, Zwarte Cross, Valtifest). Klap op de vuurpijl was de mega-show in het Eindhovense Klokgebouw vorig jaar, waar meer dan 3500 fans getuige waren van een historisch spektakel.

Nu is er na noeste arbeid en het bundelen van de superkrachten een volledig nieuwe show gesmeed! Een duizelingwekkende hoeveelheid gloednieuwe mash-ups binnen een unieke en adembenemende show waarbij de grenzen tussen genres, waanzin, entertainment en virtuositeit bruut om zeep worden geholpen!

Zodra de laatste klanken van de Maniacs uit de speakers knallen slingeren DJ’s HNK, Pauluz en $imon de draaitafels aan voor een nieuwe editie van Sabotage. Bezoekers die na de Memphis Maniacs nog een beetje energie in het lijf hebben hoeven dus nog lang niet naar huis!

 


 

MEMPHIS MANIACS
Locatie             : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer           : zaterdag 21 maart
Open                : 19:00 uur

aanvang           : 19:30 uur

Entree              : € 11,00 (Inclusief toegang voor Sabotage!)
Kaarten voor dit optreden zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl en bij Plato in Zwolle. Voor meer informatie zie www.hedon-zwolle.nl.

 

Hedon Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button