Energieklanten opgelet! Betaalde jij te veel? Meldpunt variabele energiecontracten geopend
Zwolle – Heb jij de afgelopen jaren geknokt met een torenhoge energierekening? Dan is er nu hoop! De Consumentenbond slaat alarm en opent een speciaal meldpunt variabele energiecontracten. Dit naar aanleiding van een baanbrekende uitspraak van het Gerechtshof Amsterdam die de manier waarop energieleveranciers hun tarieven aanpassen aan de kaak stelt. Mogelijk heb jij recht op duizenden euro’s terug!
Het vonnis van het Gerechtshof is een mokerslag voor de energiereuzen. Een klant van Vattenfall vocht de onverwachte prijsverhogingen aan en kreeg gelijk. Het Hof oordeelde dat de algemene voorwaarden die energieleveranciers hanteren om tussentijds hun tarieven te verhogen, oneerlijk en dus ongeldig zijn. En dat raakt niet alleen Vattenfall-klanten. Bijna alle energieleveranciers in Nederland gebruiken dezelfde omstreden voorwaarden.
Miljoenen gedupeerden?
De impact van deze uitspraak is enorm. Directeur van de Consumentenbond, Sandra Molenaar, is duidelijk: “De Consumentenbond heeft zich altijd al verzet tegen dit onduidelijke wijzigingsbeding. Nu het Hof ons gelijk geeft, moeten energieleveranciers hun voorwaarden aanpassen én hun klanten compenseren. ” Het gaat dus om voor de jarenlange te hoge tarieven. Jouw portemonnee kan profiteren!
Meldpunt variabele energiecontracten
Heb jij in de afgelopen vijf jaar een variabel energiecontract gehad of heb je er nu nog een? Dan is de kans groot dat je te veel hebt betaald. De Consumentenbond roept je dan ook dringend op om je te melden via het nieuwe meldpunt variabele energiecontracten, dat in samenwerking met ConsumentenClaim is opgezet.
We willen dat energieleveranciers gedupeerden compenseren voor deze onterechte verhogingen. Als energieleveranciers dit niet uit zichzelf doen, gaan we procederen. – Claimservice website
Geld terug? Zo werkt het!
Het doel van het meldpunt variabele energiecontracten is om inzicht te krijgen in het aantal gedupeerde consumenten en de totale schade. Molenaar legt uit: “Vervolgens willen we in gesprek met de energieleveranciers en brancheorganisatie Energie-Nederland. We willen dat de leveranciers gedupeerden compenseren voor de onterecht geïnde geldbedragen. Ons doel is om er samen uit te komen. Een juridische procedure is een laatste middel. Een massaclaim kost bovendien veel tijd en we willen snel stappen kunnen maken. Maar we sluiten niets uit.”
Niet langer machteloos! Meld je nu aan!
Voel jij je ook gedupeerd door onverwachte prijsstijgingen van je energieleverancier? Dit is jouw kans om in actie te komen en mogelijk geld terug te vorderen! Wacht niet langer en meld je direct aan via het meldpunt variabele energiecontracten van de Consumentenbond en ConsumentenClaim.
Goed om te weten: de energietoeslag van de overheid is dit jaar niet meer beschikbaar. Er is echter wel opnieuw een noodfonds energie opgericht waar je mogelijk aanspraak op kunt maken.