KabelkrantNieuws uit ZwollePEC ZwolleSport

Melayro Bogarde op huurbasis naar PEC Zwolle

Zwolle – Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline heeft PEC Zwolle nog een slag weten te slaan. Verdediger Melayro Bogarde (20) wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Bundesliga-club TSG Hoffenheim.

Zijn jeugd

Bogarde doorliep als jeugdspeler de voetbalacademie van Feyenoord om in 2018 naar Hoffenheim te vertrekken. Hier maakte hij twee jaar later zijn debuut in het eerste elftal. Bogarde is bovendien de jongste Nederlandse speler in de geschiedenis van de Bundesliga, na zijn debuut uit bij FSV Mainz in 2020. Vorig seizoen werd Bogarde voor een half jaar verhuurd aan FC Groningen.

Melayro Bogarde: ,,PEC Zwolle is voor mij een logische maar ook hele mooie stap in mijn carrière. Ik wil op dit moment namelijk maar één ding en dat is voetballen. Die kans hoop ik bij PEC Zwolle te krijgen. Daarvoor ga ik in ieder geval alles op alles zetten. De ploeg is goed aan het seizoen begonnen.”

“De ploeg is goed aan het seizoen begonnen.” Melayro Bogarde, PEC Zwolle voetballer

 

“Ik ben vastberaden om die lijn met mijn nieuwe teamgenoten door te trekken.”

Buitenkansje

Technisch directeur Marcel Boudesteyn over de nieuwste aanwinst: ,,Ik ben vanzelfsprekend ontzettend blij dat het gelukt is om Melayro naar Zwolle te halen. We hebben altijd onze ogen en oren opengehouden en zien dit als een buitenkansje. Met deze speler halen we pure kwaliteit in huis. Melayro is ontzettend sterk, heeft een goede mentaliteit en heeft in Duitsland maar ook bij Jong Oranje veel ervaring opgedaan. Doordat hij op meerdere posities inzetbaar is heeft Dick na de komst van Melayro meer te kiezen en dat komt de concurrentie en daarmee de teamontwikkeling alleen maar ten goede.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button