KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Overijsselkiest.nl gelanceerd

Stemmen in Overijssel? Check stemwijzer 2023

Zwolle – Woensdagvond 8 februari 2023, vond de startbijeenkomst plaats voor de verkiezingscampagne van de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart 2023. 19 politieke partijen doen mee om één of meerdere van de in totaal 47 zetels in de Provinciale Staten te bemachtigen. Naast de pitch van de politieke partijen lanceerde de Commissaris van de Koning, dhr. Heidema de Overijsselse stemwijzer.

We hebben vandaag de dag te maken met grote uitdagingen. Zo zal de ruimtelijke puzzel, de woningbouwopgave, energietransitie en transitie van het landelijk gebied ook de komende coalitieperiode een grote rol spelen. Daarom riep Commissaris van de Koning Heidema de inwoners op vooral gebruik te maken van hun democratisch stemrecht! Inwoners van Overijssel kunnen hun stem uitbrengen op de partij van hun voorkeur.

Nog aan het twijfelen op welke partij te stemmen? Ga dan naar www.overijsselkiest.nl waar meer informatie te vinden is over de verkiezingen: alle partijprogramma’s, overzicht van de lijsttrekkers, kandidaten en de stemwijzer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button