Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Meer meldingen van vuurwerkoverlast in Zwolle dan vorig jaar

“Afgelopen avond en vandaag overdag wordt er in de omgeving onregelmatig maar hard geknald. Mijn katten zijn danig van slag en het is triest te zien hoe bang ze zijn. Overigens heeft het geen enkel effect vriendelijk te vragen of men wil stoppen met afschieten van vuurwerk: agressieve opmerkingen vallen je ten deel.”

Zwolle Vuurwerkoverlast 01-01-2015

Een van de Zwollse meldingen die binnen kwam op het GroenLinks Vuurwerkmeldpunt vuurwerkoverlast.nl Daar waar in 2014 er 838 meldingen waren, zijn er tot nu toe (1-1-2015 20:00 uur) al ruim 950 Zwollse meldingen. Vooral op oudejaarsdag liep de teller snel op. Op die dag kwamen er meer dan 550 meldingen binnen. Meldingen die op nieuwjaarsdag binnen zijn gekomen hebben voornamelijk betrekking op rondslingerend of achtergelaten vuurwerkafval en beschadigde eigendommen.

De website blijft nog in de lucht tot zaterdag 3 januari, daarna worden alle gegevens verwerkt en geanalyseerd. De meldingen worden gebundeld in een advies aan de Tweede Kamer en de deelnemende gemeenten. Het advies bevat voorstellen om de vuurwerkoverlast beter aan te kunnen pakken. In Zwolle worden de gegevens ook benut ten behoeve van een lokaal voorstel, samen met de ChristenUnie, voor wijkgesprekken die moeten leiden tot beperking van toekomstige overlast.

GroenLinks zet zich in voor een vrolijke en feestelijke jaarwisseling, zonder overlast en slachtoffers. Het liefst ziet de partij dat vuurwerk met Oud en Nieuw niet meer door amateurs wordt afgestoken, maar er in plaats daarvan vuurwerkshows worden georganiseerd door professionals.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren