Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Meer dan tweehonderd donaties voor boekenactie van PvdA, boekhandel Westerhof en de VoorleesExpress

Zwolle – Om laaggeletterdheid tegen te gaan, doen de PvdA, boekhandel Westerhof en de VoorleesExpress jaarlijks mee aan de acties ‘Geef een boek cadeau’. Met een beetje hulp bezorgt PvdA-fractievoorzitter Patty Wolthof ze op Zwolse basisscholen. De vrijwilligers van de VoorleesExpress zorgen dat ze terechtkomen bij taalarme gezinnen. De actie leverde meer dan tweehonderd donaties op. 

In de gemeente Zwolle heeft zo’n negen procent van de inwoners een taalachterstand. Naar schatting heeft een op de negen Zwollenaren tussen de zestien en 65 jaar moeite met taal, rekenen en internet.  “Goed kunnen lezen en schrijven is belangrijk om mee te kunnen doen aan de maatschappij”, zegt Wolthof. “Mooie boeken stimuleren tot aanraken, bladeren en nodigen uit tot lezen. De brief voor de koning van Tonke Dragt en Max en de Maximonsters van Maurice Sendak zijn van die mooie boeken. Hoe fijn is het dat deze boeken straks op alle Zwolse basisscholen en bij taalarme gezinnen te vinden zijn.”


Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: Vincent Corjanus

Journalist, schrijver, singer-songwriter. www.vincentcorjanus.nl

Lees ook

Back to top button