Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Meer dan genoeg gastgezinnen en gastadressen voor vluchtelingen

De actie van de Stichting Present om mensen in Zwolle in de gelegenheid te stellen een vluchteling aan tafel uit te nodigen was een groot succes. Op 3 oktober en 31 oktober konden de vluchtelingen uit de IJsselhallen aanschuiven aan de keukentafel bij Zwolse gastgezinnen. En ook voor 28 november heeft de stichting genoeg gastadressen om de vluchtelingen een fijne avond uit te bezorgen. Voor 26 december zijn er mogelijk genoeg gastadressen, omdat er tegen die tijd waarschijnlijk minder vluchtelingen zijn. Daarom heeft Present de inschrijving gesloten.

In de afgelopen maanden was de oproep om gastgezin te worden landelijk in het nieuws. Het initiatief ‘ik ben een gastgezin voor een vluchteling’ heeft landelijk 20.000 aanmeldingen verwerkt.

Voor iedereen die toch nog graag gastgezin wil zijn verwijst de stichting naar het AZC Roggebotsluis (Dronten-Kampen) waar ook vluchtelingen verblijven (info@presentkampen.nl). ‘En ook in Zwolle wonen genoeg eenzame mensen die maar wat graag een keer de Zwolse gastvrijheid willen ervaren. We merken bij Present dat hun hulpvragen nu blijven liggen omdat de vrijwilligers zich massaal bij de IJsselhallen melden. Lijkt je dit wat, stuur dan een mail naar info@presentzwolle.nl’, zo meldt de stichting.

Gerelateerde artikelen

Back to top button