112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Meer dan 50 fietsers in Zwolle op de bon voor vasthouden telefoon.

Zwolle – Woensdag heeft de Politie Zwolle 54 fietsers op de bon geslingerd voor het vasthouden van een telefoon.

De actie stond in het teken van afleiding in het verkeer waarbij het gebruiken van de telefoon tijdens het fietsen wel op nummer 1 stond.
“Opmerkelijk hoe snel men soms een telefoon weet weg te moffelen tijdens het fietsen bij het zien van de politie.” vertelt de politie. Vaak niet snel genoeg want de controleurs hadden toch nog 54 fietsers bekeurd voor het vasthouden van de telefoon. Veel gehoorde verklaringen: even op de navigatie kijken, kijken hoe laat het is, kijken wie er gebeld heeft, ander muzieknummer afspelen, bericht lezen, ouderwets bellen etc.

De politie heeft nog een goede tip: “Zet hem voor aanvang van de rit helemaal uit, grote kans dat je hem dan niet meer pakt. Een stuk veiliger dus.”

Tijdens de actie werden er ook negen processen verbaal opgemaakt voor rijden zonder rijbewijs, het negeren van rood licht, snelheid, het niet dragen van de gordel en negeren van overige verkeersregels.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button