Kunst & CultuurLifestyleNieuws uit Zwolle

Meer dan 100.000 bezoekers voor IJsbeelden Festival

Zwolle – Met nog een week te gaan heeft het IJsbeelden Festival de magische grens van 100.000 bezoekers bereikt. Het evenement startte op 15 december bij de IJsselhallen in Zwolle. Na de succesvolle kerstperiode heeft de drukte aangehouden. De bezoekers kwamen uit heel Nederland. Het festival ontving ook veel bezoek vanuit het buitenland.

Bezoekers plakten er vaak een ‘dagje Zwolle’ aan vast. Met name 55-plussers die gebruik maakten van de NS actie bezochten tevens de binnenstad van Zwolle. Menig bezoeker koppelde zelfs een overnachting in Zwolle vast aan het uitje naar het IJsbeeldenfestival en de Hanzestad.

Bloed, zweet en tranen

Organisator Broekaart is gelukkig met het resultaat. Nadat afgelopen jaar het evenement nog voor aanvang geannuleerd moest worden kon de tegenstelling met dit jaar bijna niet groter zijn. “Het is een zeer bewogen jaar geweest, een rollercoaster was er niets bij. Het was soms knokken tegen beter weten in maar met bloed, zweet en tranen en steun van diverse investeerders hebben we uiteindelijk dit resultaat bereikt, het knokken is de moeite waard geweest” aldus Broekaart.

Broekaart onderstreept dat het vertrouwen van de gemeente Zwolle en de daaraan gekoppelde subsidie heel belangrijk was om het evenement overeind te houden. Het vertrouwen van de gemeente Zwolle zorgde ervoor dat ook andere investeerders in het IJsbeelden Festival gingen geloven. Zij zorgden uiteindelijk voor het benodigde geld dat nodig is om een dergelijk evenement te kunnen organiseren.

Laatste week van IJsbeelden Fesival

Hoewel het IJsbeelden Festival nog maar een week duurt is de organisatie nu al druk met het aankomende IJsbeelden Festival. Het ijs daarvoor moet volgende maand alweer besteld worden. Ook wordt er hard nagedacht over het thema van de aankomende editie.

Verbeterpunten IJsbeelden Festival 2019/2020

Aan de hand van de ervaringen van dit jaar worden er diverse verbeterpunten voor aankomend jaar uitgewerkt. Op drukke dagen gaat de organisatie werken met tijdsloten. Ook wordt het evenement vergroot zodat het publiek meer zijn eigen weg kan bepalen tussen de ijsbeelden. Het aankomende IJsbeelden Festival wordt georganiseerd van 14 december 2019 tot en met 1 maart 2020. De locatie zal wederom bij de IJsselhallen zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button