Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Medewerker Deltion besmet met coronavirus

Zwolle – Vandaag ontving het Deltion College in Zwolle het  bericht dat een medewerker, een leraar van team Defensie werkzaam in gebouw Grijs, besmet is met het coronavirus. De medewerker wordt nu thuis in isolatie gehouden.

De GGD start een contactonderzoek. Dit betekent dat zij naasten, vrienden, klasgenoten / collega’s die in de nabijheid van deze collega zijn geweest, gaan bevragen. De GGD neemt contact met deze personen op.

Zolang het contactonderzoek van de GGD loopt, vraagt de MBO instelling aan leraren en studenten die dagelijks in gebouw Grijs zijn om extra alert te zijn op hun eigen gezondheid en thuis te blijven bij verkoudheidsklachten, hoesten of koorts.

‘Studenten en medewerkers zonder klachten kunnen gewoon naar school. De lessen in gebouw Grijs gaan door’, zo laat Deltion weten in een memo aan medewerkers en studenten. De GGD geeft aan dat studenten en medewerkers die met de leraar in contact zijn geweest, worden aangeduid als ‘laag-risico’. Dat heeft te maken met de aard van het contact: in klas- en kantoorsituaties waar relatief veel afstand is tussen mensen, wordt het risico als laag ingeschat.

Algemene hygiënemaatregelen

Om het verspreiden van virussen te voorkomen vraagt het Deltion iedereen om de bekende hygiënemaatregelen te nemen. Zoals handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken, afstand houden van mensen die hoesten en niezen en geen handen schudden.

 

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button