Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

McDonald’s zet Landelijke Opschoondag in voor nog betere opruimroutes

Zwolle – McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle roept buurtbewoners op om tijdens de Landelijke Opschoondag samen te werken voor een schone buurt. De crewleden van deze fastfood restaurants maken dagelijks het eigen terrein en de omgeving schoon. Op de Landelijke Opschoondag (zaterdag 20 maart) vraagt het bedrijf buurtbewoners om niet alleen te helpen zwerfafval in te zamelen maar om ook data te verzamelen.

Litterati-app

Als goede buur vindt de hamburgerketen het belangrijk om duurzaam bij te dragen aan een schone omgeving. Daarom draait de Landelijke Opschoondag dit jaar zowel om het inzamelen van zwerfafval als om het verzamelen van relevante data. In de Litterati-app is gedurende de Landelijke Opschoondag de uitdaging ‘LOD2021’ beschikbaar, waar iedereen aan kan deelnemen. Door deel te nemen aan deze uitdaging kunnen buurtbewoners in hun eigen omgeving afval verzamelen namens een merk en tegelijkertijd heel eenvoudig locaties doorgeven waar zwerfafval ligt.

Buurtbewoners kunnen in hun eigen omgeving afval verzamelen namens een merk en tegelijkertijd heel eenvoudig locaties doorgeven waar zwerfafval ligt.

Wat zijn de juiste opruimroutes?

Vrijwilligers die via de app opruimen, verzamelen daarmee data die vervolgens door Nederland Schoon aangeboden wordt aan het bedrijf. Op basis van deze data weet ze vervolgens op welke locaties het zwerfafval ligt en kan dus de juiste opruimroutes gaan inplannen Op dit moment is het inzamelen van afval door vrijwilligers voor een merk een proefsamenwerking met Nederland Schoon. De fastfoodketen streeft naar een structurele samenwerking om zo samen nog meer te doen voor minder afval.

Aanmelden McDonald’s nodigt iedereen van harte uit op zaterdag 20 maart om vanuit de restaurants in Heerde, Kampen en Zwolle mee te lopen tussen 10.00 en 14.00 uur. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar PR.Zwolle@nl.mcd.com. Vermeld hierbij of je wil helpen in Heerde, Kampen of Zwolle. Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om je aan te melden in groepjes groter dan twee personen.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button