Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

MBO Menso Altingh Zwolle is super gezond met 1e gouden kantine

Menso Alting was al een gezonde kantine, maar is nu voor goud gegaan! Met deze gouden schaal kan Menso Alting laten zien dat hun schoolkantine maximaal gezond is ingericht. De makkelijke keuze is nu vooral gezond, lekker en natuurlijk. Binnen Menso Alting neemt gezondheidszorg en sport een strategische plaats in binnen het opleidingsprogramma Vitaal Burgerschap. Het is belangrijk dat studenten en medewerkers een gezonde en actieve leefstijl ontwikkelen en houden. Dit leidt tot een hogere kwaliteit van leven en zo worden ze zich bewust van het belang en de invloed van een gezonde leefstijl als student maar ook straks in hun beroep waarvoor ze worden opgeleid. De studenten vinden het prettig dat er lekkere gezonde dingen verkrijgbaar zijn in de kantine.

Visie

Menso Alting heeft planmatig en structureel educatie over gezonde voeding. Het Thema ‘Gezond en Sportief bezig zijn’ is geïntegreerd in het lesprogramma. We vinden het belangrijk dat de school een omgeving is waar gezond eten en drinken gemakkelijk en vanzelfsprekend is.
Goud
Menso Alting in Zwolle heeft in samenwerking met de GGD en de Profiel Gezondheid(s)zorg en Sport (Landstede Groep) hard gewerkt om de gezonde kantine naar Goud te krijgen aan de hand van nieuwe, verbeterde richtlijnen voor Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS.

Voorwaarden

Om een Gouden Schoolkantine Schaal te bemachtigen, moet een kantine voldoen aan diverse voorwaarden. Zo biedt de kantine groente en fruit aan en bestaat minstens tachtig procent van het aanbod uit betere keuzes. Dit zijn producten die je in een gezond eetpatroon vaak mag eten. Een Gezonde Schoolkantine maakt kiezen voor gezondere producten voor de hand liggend, door ze vooraan te leggen en aantrekkelijk te presenteren. De kantine besteedt ook aandacht aan het stimuleren van water drinken middels een watertappunt. De school heeft deze aanpak in het beleid verankerd.

De Gezonde Schoolkantine

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Scholen kunnen hun aanbod voorleggen aan de Schoolkantine Brigade. Ze krijgen dan tips op maat over hoe ze de kantine stapsgewijs blijvend gezonder kunnen maken. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.

Gerelateerde artikelen

Back to top button