HandbalNieuws uit ZwolleSport

Zwolse handbaldames overdonderden tegenstander Heino in laatste fase

Zwolle – Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Heino op de planning. De dames van Zwolle gingen met volle moed de wedstrijd in.

Na een moeilijke start en geen goede dekking van Zwolle, wist Heino gelijk drie punten te scoren. Zo kwamen de dames van Zwolle op een 3-0 achterstand. Zwolle vocht terug tot een 5-5. Tot de rust bleef het gelijk opgaan. De ruststand was 10-10.

In de rust werd tegen de dames van Zwolle gezegd dat de verdediging sterker moest staan. Collectief als een team werken. Aanvallend moesten de 100 procent kansen worden afgerond.

De dames van Zwolle kwamen sterk uit de startblokken en wisten uit te lopen naar een 11-16 stand. Na veel 2 minuten tijd straffen aan de kant van Zwolle kwam de stand op 17-17 in de laatste 5 minuten.

Na een mooie aanval en het vrijspelen van Marissa Hersevoort, scoorde ze vanaf de hoek. Daarna kwam, door een mooi ingeschoten penalty van wederom Marissa, de stand op 17-19. Heino wist nog één doelpunt te scoren in de laatste seconden en zo kwam de eindstand op 18-19.

Volgende week zaterdagavond spelen de dames van Zwolle om 20:15 uur tegen Kwiek Dames 3. De dames hopen dat er veel publiek is om ze aan te moedigen.