Life StyleNieuws uit ZwolleOndernemend nieuwsVoorpagina

Maximaal één gamecenter in centrum van Zwolle

Zwolle – De afgelopen jaren hebben zich verschillende initiatiefnemers gemeld bij de gemeente Zwolle met plannen voor een gamecenter, een hal met fun and gaming, al dan niet in combinatie met horeca. Vanaf nu zullen deze ondernemers een vergunning moeten gaan aanvragen om een dergelijk center te gaan vestiging.

Vergunningplicht

Tot nu toe konden die plannen alleen worden beoordeeld op basis van een bestemmingsplan: het past wel of het past niet. De gemeente verwacht dat een gamecenter aantrekkelijk is voor jongeren en daarom iets toevoegt, maar wil beter kunnen sturen op de komst ervan. Daarom wordt het nu verplicht om een vergunning aan te vragen voor de vestiging van zo’n hal.

Maximaal één gamecenter in centrum Zwolle

B en W stellen voor om vooralsnog ruimte te bieden voor maximaal één gamecenter in het centrum van Zwolle. Daar zijn alleen behendigheidsautomaten toegestaan, zoals flipperkasten of games waarmee je geen geld kunt winnen, maar wel extra speeltijd. Kansspelautomaten, zoals fruitautomaten, of kermisautomaten, waar je prijzen of waardebonnen kunt winnen, zijn niet toegestaan in een gamecenter. Dit om te voorkomen dat minderjarige Zwollenaren meedoen aan kansspelen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button