Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Max de Boom tekent contract bij PEC Zwolle

Max de Boom heeft een contract getekend bij PEC Zwolle. De snelle vleugelaanvaller, die afgelopen seizoen in PEC Zwolle A1 speelde tekent een contract voor twee seizoenen, met daarbij een optie voor één extra jaar. Vorig seizoen maakte De Boom in de uitwedstrijd tegen Willem II zijn debuut in de Eredivisie. Hij gaf toen de assist bij het doelpunt van Tomáš Necid.

De 19-jarige speler is trots op zijn eerste profcontract: ,,Na mijn overstap van de jeugdopleiding van sc Heerenveen naar PEC Zwolle, ben ik hier in Zwolle vanaf het begin goed opgevangen. Uit het feit dat de club mij nu een contract aanbiedt ondanks dat ik nog geblesseerd ben spreekt vertrouwen. Momenteel werk ik hard aan mijn revalidatie. Ik hoop rond de winterstop weer fit te zijn en aan te kunnen sluiten bij het beloftenelftal en vervolgens de hoofdselectie. Daar richt ik mij nu in eerste instantie op.”

Technisch directeur Gerard Nijkamp is ook te spreken over het aanblijven van De Boom: ,,Max is een aanvaller die het elke verdediger lastig kan maken met zijn snelheid. Dat hij beslissend kan zijn in de Eredivisie heeft hij vorig seizoen tegen Willem II bewezen. Helaas raakte hij daarna snel geblesseerd, waar hij momenteel van revalideert. Max krijgt bij ons de komende seizoenen de tijd om weer topfit te worden en zich vervolgens verder door te ontwikkelen. We zijn blij dat hij langer bij de club blijft.”

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button