KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Mateboer en SWZ nemen burgemeester en wijkmanager mee in renovatie Palestrinalaan

Zwolle – Tijdens een werkbezoek lieten burgemeester Snijders en wijkmanager Van Hattum zich informeren over de renovatie van de flats Louis Armstrong en Elvis Presley in Holtenbroek. Mateboer Bouw renoveert in opdracht van SWZ in totaal 280 appartementen.

Zo’n grote renovatie heeft heel wat voeten in aarde. De nadruk van het werkbezoek lag op het sociale aspect. Zo werden de burgemeester en wijkmanager meegenomen in het proces wat er aan zo’n renovatie voorafgaat en hoe bewoners hierbij betrokken worden. Dat gebeurt soms op innovatieve wijze, bemerkte ook de heer Snijders.

Met een VR-bril kreeg hij, net als de bewoners tijdens de renovatie, een virtueel kijkje hoe het appartement er na de verbouwing uit komt te zien en welke overlast men kan ervaren. ‘Een unieke, waardevolle manier om bewoners mee te nemen in het proces’, aldus de burgemeester.

Over de renovatie

Niet alleen bouwtechnisch worden de appartementen aangepakt. Er wordt ook ingezet op verbetering van de leefbaarheid. Er komt in beide flats een buurtkamer waarmee SWZ ontmoeting tussen bewoners wil stimuleren. Ook worden werkzaamheden uitgevoerd die zorgen voor een veiligere woonbeleving. Zo worden de bergingen verplaatst naar de plek van de garages op de begane grond en is in het ontwerp veel glas toegepast. Op de 1e verdieping komen in beide flats 11 nieuwe woningen.

Kijk voor meer informatie over dit project op de website van SWZ: www.palestrinalaan.nl

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren