Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Martin Bleijenburg wordt voorzitter van D66 Zwolle

Zwolle – Martin Bleijenburg is onlangs gekozen tot voorzitter van D66 Zwolle. Hij volgt Bernard de Vries Robles op, die de functie tijdelijk vervulde als interim-voorzitter. Bleijenburg heeft eerder ervaring opgedaan als burgerraadslid voor D66 in Zwolle en is verheugd dat de leden hun vertrouwen in hem hebben uitgesproken.

Volgens Bleijenburg staan we voor een keerpunt in de geschiedenis: “We moeten kiezen tussen enerzijds kennis en begrip van vrede, veiligheid en democratie, of anderzijds angst, populisme, haat en tweespalt. We moeten er hard aan werken om dat besef over de noodzaak van een bewuste keuze te vergroten; om te beginnen bij jongeren.”

De nieuwe voorzitter wil samen met de leden werken aan een jonge, diverse en levendige vereniging. Het bestuur zal op de achtergrond zorgen dat de gemeenteraadsleden en wethouder hun belangrijke werk op de voorgrond kunnen doen. Daarnaast streeft Bleijenburg naar een goede samenwerking met andere politieke partijen in Zwolle en met de D66-afdelingen in de regio.

Naast zijn rol als voorzitter is Martin Bleijenburg mede-eigenaar en adviseur bij onderzoeks- en adviesbureau Companen B.V. in Arnhem.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren