BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Marsweg nog één week dicht voor het autoverkeer

ProRail legt de fundering voor het derde en vierde spoor op het viaduct

Zwolle – De Marsweg is dicht. Al een tijdje kon het fietsverkeer er niet meer langs. Maar sinds twee weken is de tunnel ook dicht voor het autoverkeer. Dit heeft te maken met het werk aan het spoor dat door Pro Rail wordt verricht.

ProRail werkt in het kader van Zwolle Spoort aan het spoor richting Emmen en Meppel. Dit spoor wordt verdubbeld zodat er meer treinverkeer kan over het spoor richting Emmen en de sporen naar Leeuwarden en Groningen. Tussen station Zwolle en de spoorovergang Herfte in het buitengebied van Zwolle ligt er slecht een twee spoorbanen. Naast de baantrajecten moeten ook de spoorviaducten worden aangepast.

tekst gaat verder onder de foto

Foto’s © Peter Denekamp

Derde en vierde spoor over viaduct

Allart Maijer, projectleider voor verschillende spoorprojecten in- en om Zwolle, vertelt over de voorbereidingen voor het derde en vierde spoor dat komt te liggen over de Marswegtunnel. “De aannemer is hier hard aan het werk, dag en nacht. Hij maakt de fundering voor het derde en vierde spoor dat we hier gaan bouwen.”

tekst gaat verder onder de foto

Drie weken volledige stremming

In overleg met de aannemer is afgesproken dat de Marsweg drie weken in beide richtingen wordt afgesloten voor autoverkeer. Hierdoor wordt de periode van hinder beperkt. Afsluiting in één rijrichting zou veel langer duren, terwijl de effecten ervan voor het verkeer elders in de stad nagenoeg hetzelfde zijn. Het verkeer wordt gedurende de werkzaamheden omgeleid via de Oldeneelallee, Ceintuurbaan en Leo Majorlaan.

Fietsers tot eind oktober via omleiding

Fietsers kunnen tot eind oktober geen gebruik maken van het fietspad langs de Marsweg. Zij worden omgeleid via het Marslandenpad en de dijk van de Nieuwe Wetering. Voor automobilisten is de Marsweg op maandag 7 oktober weer open.

v

Gerelateerde artikelen

Back to top button