Voorpagina

Mars tegen Monsanto methode in Zwolle

Honderden burgers demonstreren in Zwolle tegen de Monsanto-methode en de TTIP tijdens de Zwolse Mars tegen Monsanto/TTIP 2015.

 

De Zwolse Mars sluit zich aan bij het wereldwijde protest tegen de chemiegigant, met honderdduizenden deelnemers in meer dan 500 steden. Ook in Nederland wordt er gedemonstreerd in meerdere steden. De mars is er opgericht om de Monsanto-methode een halt toe te roepen en dit jaar is de TTIP daar een belangrijk onderdeel van. Koploper Monsanto is een van de invloedrijke lobbyisten in de de Europese regelgeving, de TTIP verstevigt Monsanto’s monopolie-positie in de wereld voedselvoorziening en democratische besluitvorming.

 

Er wordt gedemonstreerd tegen de wereldwijde schending van mensenrechten, voedselveiligheid en natuurbescherming door chemiegiganten als Monsanto, DOW, Syngenta, DuPoint en BASF en het feit dat het nederlandse en europese beleid onvoldoende bescherming biedt hiertegen. Enkele gevolgen zijn een monopoliepositie in de voedselvoorziening door patenten op zaden en gewassen, schade aan biodiversiteit, genetisch gemodificeerd voedsel i.c.m. pesticiden en economische wurgconstructies in de agrarische sector.

 

De mars van 2014 had als resultaat dat de Gemeente Raad van Zwolle nu in bespreking is over een gentech-verantwoord beleid. Dit jaar zal de demonstratie mede gericht zijn op de Provincie Overijssel om net als Provincie Friesland en enkele gemeentes zich gentech-vrij te verklaren.

 

Zaterdag 23 mei 2015 14:00u-16:00u start- en eindlocatie Ter Pelkwijkpark Zwolle

route en flyers op www.zwolsemarstegenmonsanto.nl – Zwolse Mars op Facebook en Twitter

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button