MarktkoopluiNieuws uit ZwolleVoorpagina

Marktslager Egbert Rijkeboer is een slager in hart en nieren

Zwolle – In onze rubriek Marktkooplui maakt fotografe Cobie Uiterwijk uit de Diezerpoort iedere week een babbeltje met de marktkooplui op de Zwolse Markt. In deze aflevering sprak ze met marktkoopman Egbert Rijkeboer die een vleeskraam heeft.

© RTV Focus – Cobie Uiterwijk

Hoelang bent u al marktkoopman?

Ik doe het nu twaalf jaar. Eerder had ik altijd een winkel, ik ben van de winkel overgestapt naar de markt. En het gaat eigenlijk wel heel goed.

© RTV Focus – Cobie Uiterwijk

Hoe bent u er ingerold?

Ja, via via eigenlijk. De winkel werd steeds moeilijker, en ik wilde wel graag uitbreiden. Toen ben ik met een wat oudere wagen begonnen, om te kijken of het wel echt wat voor mij is. Het is me goed bevallen en ik vind het wel heel leuk om te doen.

Hoe ziet uw dag er uit?

Meestal sta ik om half zes op. Dan ga ik om half zeven vaak rijden. Als ik een dubbele dag heb ben ik rond zes uur ’s avonds weer thuis.

Wat is het mooiste of leukste moment dat je hebt meegemaakt op de markt?

Er zijn heel veel leuke dingen, maar ik vind het leuk dat je klanten heel persoonlijk advies kunt geven. Zo hebben wij gewoon producten waarvan we klanten kunnen vertellen waar het vandaan komt en hoe het is gemaakt.

Heeft u ook biologisch vlees?

Nou, het is niet helemaal biologisch, maar we houden wel rekening met vrije uitloop en het gebruik van antibiotica op de dieren. Dat vinden wij ook erg belangrijk.

Wat is er zo mooi aan dit beroep?

Wat ik zo mooi vind is dat wij onze eigen producten zelf maken. Dat betekend ook dat ik met enorm veel passie over mijn vlees kan praten. Door onze eigen werkwijze zorgen wij ook voor echte kwaliteit, en dat zorgt er ook weer voor dat je een beter stukje vlees voor je hebt liggen dan het vlees van de supermarkt. Ik ben gewoon een slager in hart en nieren en dat kan ik gewoon uitdragen op de markt.

Wat verkoopt u het meest op dit moment?

In de wintermaanden verkoop ik altijd veel rundvlees. Spul voor de erwtensoep verkoopt ook goed.

© RTV Focus – Cobie Uiterwijk

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button