MarktkoopluiNieuws uit ZwolleVoorpagina

Marktkoopvrouw Meijerman: een echt buitenmens op de markt

Zwolle – In onze rubriek Marktkooplui maakt fotografe Cobie Uiterwijk uit de Diezerpoort iedere week een babbeltje met de marktkooplui op de Zwolse Markt. In deze aflevering sprak ze met marktkoopvrouw Anneke Meijerman die een kinderkledingkraam heeft op de markt.

Hoe lang bent u al marktkoopvrouw?

Ik ben nog niet zo heel lang marktkoopvrouw. In november vorig jaar ben ik begonnen.

Hoe bent u er zo ingerold?

Ik heb twintig jaar in een dameskledingzaak gewerkt. Dat beviel heel goed maar op een gegeven moment wil je gewoon wat anders. Ik ben echt een buitenmens en de markt vind ik gezellig. Ik dacht ik ga dit proberen met kinderkleding … van baby tot de grotere kinderen.

Ik heb twintig jaar in een dameskledingzaak gewerkt. Dat beviel heel goed maar op een gegeven moment wil je gewoon wat anders.Marktkoopvrouw Meijerman

Hoe ziet uw dag eruit?

Om vijf uur gaat de wekker. Dan een kopje koffie en de honden uitlaten. ’s Avonds van tevoren heb ik de handel al in mijn auto al geladen. Dan vertrek ik naar de markt waar ik die dag aanwezig ben.

Wat is het mooiste of leukste moment dat u hebt meegemaakt?

Dat mensen terugkomen die wat bij me gekocht hebben en zeggen dat het zo leuk was en dat het goed paste. Een tevreden klant is altijd goed.

Gerelateerde artikelen

Back to top button