MarktkoopluiNieuws uit ZwolleVoorpagina

Marktkoopvrouw Jennette van Goor is van alle markten thuis

Zwolle – In onze rubriek Marktkooplui maakt fotografe Cobie Uiterwijk uit de Diezerpoort iedere week een babbeltje met de marktkooplui op de Zwolse Markt. In deze aflevering sprak ze met marktkoopvrouw Jennette van Goor die een zelfmaakmodekraam heeft op de markt.

Hoe lang bent u al marktvrouw?

33 jaar voor mezelf en daarvoor met de familie.

Hoe bent u er zo ingerold?

Via de familie zoals bij veel marktkooplui het geval is.

Een marktkoopvrouw is vrachtwagenchauffeur, etaleur, verkoper, magazijnbediende, inkoper en boekhouder.Marktkoopvrouw van Goor

tekst gaat verder onder de foto

Hoe ziet uw dag eruit?

Tien voor vijf de wekker. Meestal kwart voor zes rijden. Op de markt uitpakken. Rond vier uur ben ik dan meestal weer thuis. Dan gaan we bijvullen, de boekhouding doen en soms komen er nog vertegenwoordigers langs.

Een marktkoopvrouw is ’s morgens eerst een vrachtwagenchauffeur. Ik rij met zestien-en-halve meter. Dan ben ik etaleur want je moet zorgen dat je kraam er goed uit ziet. Dan ben ik verkoper. Daarna gaan we naar huis en ben ik magazijnbediende want alles moet op de goede plek komen. Dan ben ik inkoper want ik moet zorgen dat de handel binnenkomt en dan ben ik ook nog boekhouder.

Wat is het mooiste of leukste moment dat u hebt meegemaakt?

Bijna alle dagen hebben wel een mooi moment. Het mooiste zou ik zo dus niet weten. Complimenten krijgen van mensen is altijd leuk.

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button