BinnenstadMarktkoopluiNieuws uit ZwolleVoorpagina

Marktkoopman Ruitenberg trekt ’s ochtends de stekker er al uit

Zwolle – In onze rubriek Marktkooplui maakt fotografe Cobie Uiterwijk uit de Diezerpoort iedere week een babbeltje met de marktkooplui op de Zwolse Markt. In deze aflevering sprak ze met marktkoopman Arno Ruitenberg die een groente- en fruitkraam heeft.

Hoe lang bent u al marktkoopman?

Ik ben geboren in de groentetuin. Ik heb heel mijn leven al op de markt gestaan.

Hoe bent u er zo ingerold?

Mijn opa is begonnen als keuterboertje. Hij had vier zonen, maar niet voor alle vier zonen werk. Dus zodoende ging men vroeger naar de veilingen toe waar telers hun producten aanboden. Dus gingen ze eerst met handelswaren met paard en wagen langs de huizen.

Ik ben geboren in de groentetuin. Ik heb mijn hele leven al op de markt gestaan.
Marktkoopman Ruitenberg

tekst gaat verder onder de foto

Hoe ziet uw dag eruit?

Rond half vier, vier uur ga ik uit mijn bed. Dan ga ik eerst even lekker ontbijten, douchen en me voorbereiden voor de dag. Tussen vier uur en half vijf ben ik op de zaak. Mijn broer gaat iedere dag naar de veilingen. ’s Middags worden de producten in een gekoelde auto gezet en ’s ochtends hoef ik enkel de stekker nog uit het stopcontact te halen.

Wat is het mooiste of leukste moment dat u hebt meegemaakt?

Voor mij zelf is het mooiste moment het contact met de klant, om de klanten als zij binnenkomen te enthousiasmeren om het product te kopen of een nieuw product aan de klant mee te geven. Een product waar de klant ook enthousiast van wordt.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button