Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Mark Rutte opent het mbo-jaar met een groot compliment

Zwolle – “Op het mbo kun je bouwen. Maak er ook in deze bijzondere tijden een mooi jaar van.” Met deze woorden opende minister-president Mark Rutte het mbo-schooljaar 2020-2021 op 10 september 2020 in Zwolle.

Rutte richtte zich in zijn toespraak speciaal tot studenten en docenten. Hij roemde de studenten en docenten van Landstede, Zone.college, Deltion en Cibap die de opening organiseerden. “Ik neem terug naar Den Haag dat mbo-studenten samen met docenten deze opening zo fijn en goed hebben geregeld.”

Trots op het mbo

De minister-president is trots op mbo’ers. Hij noemde het mbo de kurk waarop Nederland drijft. “Als een sector de afgelopen maanden heeft laten zien hoe cruciaal ze is dan is het wel het mbo. Kijk naar de zorg en de mensen die zorgen dat de anderhalvemetersamenleving kan functioneren: de politie, de boa’s en de beveiligers. En natuurlijk de mensen op de scholen die in no-time moesten omschakelen. Van lessen op school naar thuisonderwijs. Dat lukte omdat docenten daar hard aan gewerkt hebben, maar ook de ict’ ers die dat mogelijk maakten. En hoe cruciaal zijn kappers? Ook zo’n sector die we normaal vinden. We hebben allemaal met onze handen in teveel haar gezeten!’”

Typhoon – © RTV Focus Zwolle Jeffrey Oltmans

Coronaproof

Voor de Nationale Opening in Zwolle waren strenge richtlijnen in acht genomen om iedereen op ruime afstand van elkaar te kunnen ontvangen. Een ruime sporthal van het Landstede was hiervoor ingericht door studenten en docenten van de organiserende scholen Landstede, Deltion, Zone.college en Cibap. Een livestream, die verzorgd werd door een camera- en regieploegbestaande uit studenten van Landstede, maakte het mogelijk dat duizenden studenten en docenten door het hele land de Nationale Opening hebben kunnen zien.

 

Theo Rietkerk Landstede Groep – © RTV Focus Zwolle Jeffrey Oltmans
Coby Zandbergen Cibap – © RTV Focus Zwolle Jeffrey Oltmans
Jacco Vonhof MKB Nederland – © RTV Focus Zwolle Jeffrey Oltmans
Premier Mark Rutte en presentator Boudewijn Koops – © RTV Focus Zwolle Jeffrey Oltmans
Frank van Hout MBO Raad © RTV Focus Zwolle Jeffrey Oltmans

© RTV Focus Zwolle Jeffrey Oltmans
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button