Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Mark Rutte komt 12 oktober naar Zwolle voor Thorbeckelezing

Zwolle – Premier Mark Rutte houdt op woensdag 12 oktober aanstaande de Thorbeckelezing in Zwolle. In 1992 hield oud-premier Ruud Lubbers een lezing ter gelegenheid van de onthulling van het standbeeld van Thorbecke aan het Stationsplein. Het werd de start van een bijzondere traditie.

Thorbeckelezing

Zondag 4 september was Mark Rutte te zien in het programma Zomergasten.
Op woensdag 12 oktober aanstaande is hij te gast in Zwolle voor de Thorbeckelezing
in de Hemminkzaal van Odeon. Na afloop van de lezing is er ruimte voor debat onder leiding van de Zwolse Thorbeckedeskundige dr. Jan Drentje.

Stichting Thorbecke Zwolle

De Thorbeckelezing en het erop volgende debat is een initiatief van de Stichting Thorbecke Zwolle. Het debat wordt jaarlijks georganiseerd om burgers en overheid dichter bij elkaar te brengen en de kwaliteit van het openbaar bestuur te vergroten.
De stichting komt voort uit de Stichting Standbeeld Thorbecke die zorgde voor een standbeeld van de in Zwolle geboren staatsman op het Stationsplein van Zwolle.

Zwolse Theaters, Odeon

Lezing en debat vinden plaats in Zwolse Theaters, Odeon, aan de Blijmarkt 25 in Zwolle. Het theater is open vanaf 18.15 uur. Het programma duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Parkeren kan aan de Emmawijk en Burgemeester van Royensingel. Voor minder validen is er parkeergelegenheid aan de Potgietersingel en Blijmarkt.

Aanmelden

Lezing en debat zijn vrij toegankelijk, maar aanmelding is noodzakelijk. Dat kan tot 5 oktober via www.stichtingthorbeckezwolle.nl.

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button